Cardiotraining

 

Cardiotraining is een belangrijk onderdeel in uw training om af te slanken. De letterlijke vertaling van cardio is hart. Uw hart is een spier. Als de conditie van uw hart goed is voelt u zich fitter, heeft u minder kans op hart en vaatziekten en kunt u beter omgaan met stress.

Door cardiotraining verbeterd u de hartfunctie en wordt tevens het energieverbruik verhoogd. Bij een verhoogd energieverbruik worden vetten verbrand.
Cardiotraining speelt een belangrijke rol in het verlagen van de bloeddruk, verbetert het cholesterolgehalte, verbetert de longcapaciteit, verbetert de stressbestendigheid, verlaagd de kans op depressies en verhoogd het gevoel van eigenwaarde.

Kortom genoeg redenen om uw algehele gezondheid te verbeteren met cardiotraining.

Er zijn talloze mogelijkheden om cardiotraining te beoefenen. Denk hierbij aan fietsen, lopen, steppen en roeien. Om te beginnen is het belangrijk dat uw op een constante intensiteit traint. Dit is om uw conditie te verbeteren.

Met uw hartslag is het belangrijk dat uw op 60- 70% van u maximale hartslag traint. Dit berekent u door 220 – uw leeftijd en daar neemt u 60-70% van. Als u op langer termijn uw conditie verbetert hebt is het goed om uw intensiteit te verhogen. Uw lichaam went aan de trainingen en zal bij het niet verhogen van de intensiteit geen vooruitgang maken. Geef uw lichaam daarom altijd een trainingsprikkel. Uw lichaam zal zich steeds moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Hierdoor zal het lichaam optimaal vet verbranden.