Gezond eten

Het bereiken van een gezond gewicht is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet.

Daarbij te letten dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. De belangrijke basis voedingsstoffen zijn de macronutriënten, deze bestaan uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit zijn de energieleveranciers en bouwstoffen voor ons lichaam.

Daarnaast bestaan er nog de micronutriënten. deze leveren het lichaam geen energie, maar werken wel mee om in het lichaam processen goed te laten verlopen. micronutriënten bestaan uit vitaminen, mineralen en spoorelementen.

 

Gezonde voeding en voldoende water vormt de basis voor een gelukkig en gezond leven. Daarom is het belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden.

Zie gezonde voeding als de benzine voor je lichaam. Als je in een dieselauto bijvoorbeeld benzine gooit dan loopt de auto ook niet. Dit geldt hetzelfde voor je lijf. Eet je ongezonde voeding, drink je weinig water en/of drink je geregeld alcohol dan zal je lichaam hierdoor slechter functioneren.

 

Kortom genoeg redenen om toch eens goed naar de voeding te kijken van wat je allemaal binnenkrijgt en kun je hier dingen aan veranderen in de gezonde vorm.

Mocht je er niet uit komen dan kun je altijd contact met mij opnemen voor adviezen over gezond eten.