Schijf van vijf

Op deze pagina vind je handige tips en tricks die je stimuleren om zonder dieet af te vallen. Zo kun je in 3 fases beginnen met afvallen en de Eetmeter helpt je in kaart brengen wat je allemaal eet op een dag. Test ook in 8 vragen jouw kennis over afvallen.        

Waarom afvallen?

Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid. Met een gezond gewicht heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Bovendien verklein je de kans op bepaalde vormen van kanker. Het is daarom verstandig om af te vallen bij overgewicht.

Anders gaan leven

Om overbodige kilo’s te verliezen, moet je anders gaan leven. Dat kost moeite, maar je krijgt er veel voor terug. Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter. Je kunt gemakkelijker bewegen, raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans om ziek te worden. 

In 3 fases naar een gezond gewicht:

Houd bij wat je eet

Met het eetdagboek MijnEetmeter krijg je meer grip op wat je eet. Door het bijhouden van een digitaal dagboek zie je welke producten bijdragen aan gezond eetpatroon en welke niet. Het zou zomaar kunnen dat je daardoor 'vanzelf' afvalt.
Probeer het eetdagboek via Mijn.Voedingscentrum.nl en als app.