Vacustep

 

De vacustep is een trainingsmethode om af te slanken rondom uw billen, buik en benen.
Door de combinatie van ellipsvormige bewegingen en vacuüm raakt u niet alleen centimeters kwijt, maar verbetert u ook de bloedcirculatie. Vrouwen hebben rondom de billen, buik en benen meerdere vetcellen, dit is een beschermingsmechanisme van het lichaam. Deze vetcellen heeft het lichaam nodig om energie af te staan tijdens de zwangerschap en als u te weinig gezonde voeding binnen krijgt.
Een grote oorzaak van cellulitis is een slechte doorbloeding, doordat de bloedcirculatie slecht is in de onderste extremiteiten zal er sneller vocht en vet ophopen. Deze afvalstoffen komen rondom de 3 B’s vast te zitten waardoor de bloedcirculatie nog meer verstoord wordt. Een slechte doorbloeding betekent dus een slechte verbranding. De functie van de bloedsomloop is het aanvoeren van zuurstof, voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen.
Door aanvoer van zuurstof kan het lichaam koolhydraten en vetten verbranden. Deze verbranding levert het lichaam energie en warmte. Afvalstoffen verlaten het lichaam via zweet of urine. Door de vacustep raakt u niet alleen centimeters kwijt, maar u verbetert ook de bloedcirculatie.

 

De vacustepkuur is een kuur van 21 trainingen waarbij je 2 keer per week een uur sport gedurende 10 weken.
De training bestaat uit 30 minuten vacusteppen, waarvan 5 minuten warming up, 20 minuten zwaarder steppen en 5 minuten cooling down.
Gevolgd door krachttraining met vrije gewichten.

 


Maak nu van uw sinaasappelhuid weer een mooie egale strakke huid.

Wanneer mag u niet in de vacustep:

  • Hartklachten
  • Trombose
  • Bloedvatontsteking
  • Extreme spataderen
  • Epilepsie
  • Zwangerschap